Resultats de la cerca frase exacta: 53

21. quàssia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
qual, molt amargant, té propietats medicinals, com a tònic i antipalúdic, i insecticides (Quassia amara). quàssia de Jamaica Arbre de la família de les simarubàcies, de fulles pinnades, flors inconspícues en panícules axil·lars i fruit que té d'una a [...]
22. aranja
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit comestible de l'aranger, globós o piriforme, molt gros, de pela groguenca o rogenca, prima, i de polpa àcida i una mica amargant. aranja gran [o aranja grossa] Fruit comestible de l'aranger gran, semblant a l'aranja, però més gros i de pela gruixuda. [...]
23. fajol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
'aviram i antigament també per a l'alimentació humana (Fagopyrum esculentum). fajol boig [o fajol de moro] Planta de la família de les poligonàcies, molt semblant al fajol, però de flors verdoses i fruit rugós, amb caires ondulats, i de gust amargant (Fagopyrum tataricum). [...]
24. bolet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
amargant, que forma micorrizes amb el pi (Tricholoma fracticum i espècies afins). bolet de bou Sureny. bolet de cabra Lleterola vera. bolet de camí Terrerol 1 2. bolet de camp Camperol 3. bolet de castanyer Gírgola de castanyer. bolet de crosta Bolet de soca, de barret [...]
25. bossa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
mà de morter, de color groc o ocraci, de carn blanca i amargant (Clavariadelphus pistillaris). bossa escapçada [o bossa truncada] Bolet comestible del grup dels basidiomicets, semblant a la bossa, de basidiocarp aplanat per dalt i carn dolça (Clavariadelphus truncatus). bosses de blat [...]
26. nou 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit en drupa de la noguera, subglobós, verd, de carn amargant i astringent, amb el pinyol gros de clovella bruna i rugosa formada per dues meitats fàcilment separables. Trencar, esclafar, nous. Llavor comestible de la noguera, coberta d'una fina pellofa bruna i dividida en dues [...]
27. aigua
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
del mar és salada i amargant. Un raig d'aigua. Un doll d'aigua. Un got d'aigua. La pluja, un corrent d'aigua, la mar, etc., mateixos. Avui em sembla que tindrem aigua. Aigües salobres, dolces. Tirar-se a l'aigua. Sortir de l'aigua. Anar aigua amunt. Una peça de terra que està [...]
28. peu
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
virant a llimona a les puntes, que és amargant i purgant (Ramaria formosa). peu de rata daurat Peu de rata comestible, de branques denses, de color groc fort (Ramaria aurea i espècies afins). peu de rata gris Bolet del grup dels basidiomicets, gris, de forma més o menys ramificada [...]
29. herba
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
de les gencianàcies, de fulles el·líptiques o lanceolades, les basals en roseta, les caulinars oposades, i de flors rosades o purpúries, tubuloses i amb el limbe de cinc pètals estesos, reunides en cimes corimbiformes, de gust amargant, emprada com a tònica, que es fa [...]
30. sentxa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Te verd japonès que es produeix enrotllant i assecant fulles senceres, que produeix una infusió amb un contingut de teïna elevat i amb un gust amargant i aspre, amb notes fresques, perfumades i un punt de dolçor. [...]
Pàgines  3 / 6 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  Següent >>