Resultats de la cerca bàsica: 15

Diccionari de sinònims Franquesa
1. formatge
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 fogassóo fogassa, peça de formatge tendre. pa de formatge, íd. formatge tendre (o novell), que fa poc que és fet i encara és bla i poc gustós. formatge vell, el que ja té moltes setmanes i ha adquirit duresa, color i sabor més forts. formatge ullat formatge serrat, el que es manté compacte i [...]
2. raspar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
raure ronyar(os, banya, peüngla, etc.) ratllar(pa, formatge, etc.) escarpellar Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
3. fonyar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 fonyegar(esp. la pasta d'un formatge) pastar, trepitjar. 2 prémer, masegar. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
4. raspador
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
ronyera(per a raspar un os, una banya, una peüngla, etc.) ratllador(per a formatge, pa, etc.) Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
5. entrepà
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
sandvitx badall emparedat, entrepà de llesques primes untades amb mantega, maionesa, etc. biquini, entrepà calent de pernil dolç i formatge, fet de pa de motlle. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
6. fogassa
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 pa. 2 formatge. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
7. galtut
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
Que té les galtes grosses. galtaplè botifler, que té les galtes molt grosses. tenir les galtes de pa tou (o de pa torrat, o de pa de ral, o de formatge) galtagròs(Ruyra) Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
8. pastar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
fonyar, fènyero funyir fonyegar, pastar, esp. el formatge. maurar empastar, convertir en pasta una substància. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
9. podridura
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 putrefacció. 2 podrit, part podrida d'una cosa. Treure el podrit d'un formatge. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
10. florir
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
, florir l'olivera. Cp. espigar, espiguejar o espigar-se: treure espiga els cereals, treure l'espigall o espigó la col, etc. Ant. Desflorir-se. Perdre la flor. 2 Fig. prosperar. 3 (florir-sepron.). Cobrir-se d'una capa de vegetacions criptogàmiques (el formatge, altres aliments, etc.). picar-se [...]
Pàgines  1 / 2 
Pàgina  1  2  Següent >>