81.
cocada
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 [dulce] pasta de coco ratllat. 2 amer [mena de] torró m. [...]
|
82.
coc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Bacteri que té forma esfèrica. [...]
|
83.
coquito
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 [fruto] coco de Xile. 2 fam [ademán] ganyota f [per a fer riure]. [...]
|
84.
gaznate
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 gola f, gorja f, gargamella f. 2 amer gastr dolç de pinya i coco. [...]
|
85.
barraca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Construcció
Buit que a vegades es forma en la massa del formigó. [...]
|
86.
gusarapa
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 [per a fer por als nens] coco m. adj i m i f 2 [persona aturada] zoquete m, mendrugo m. [...]
f 1 [per a fer por als nens] coco m. adj i m i f 2 [persona aturada] zoquete m, mendrugo m. |
87.
yema
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 bot [renuevo] gemma, botó m, borró m. 2 zool gemma. 3 [del huevo] rovell m, gema reg. 4 [del dedo] palpís m, tou m, polpís m. 5 gastr gema. 6 fig [lo mejor] crema, flor i nata. 7 fig [medio] cor m. En la yema del invierno, al cor de l'hivern. 8 yema de coco gastr gema de coco. [...]
|
88.
àcid caprílic
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Àcid gras saturat de 8 àtoms de carboni present en forma de glicèrids en l'oli de coco i en els greixos de la llet. [...]
|
89.
monoï
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Imatge personal
Oli perfumat d'origen tahitià, obtingut de la barreja de l'oli de coco i de l'extracte de les flors de l'espècie Gardenia tahitensis. [...]
|
90.
sabó verd
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Sabó de potassa elaborat per saponificació d'olis vegetals, excepte l'oli de coco i l'oli de llavors de palmera, i sense eliminació de glicerol. [...]
|