FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cullera petita que serveix per a prendre el cafè, menjar gelats, dolços, etc. Peça, generalment metàl·lica, situada a l'extrem del fil de pescar i unida a l'ham, que fa d'esquer. Capgròs 2. Peix de la família dels gòbids, amb les aletes ventrals [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ormeig de pesca que s'usa amb la barca navegant i consisteix generalment en una corda resistent i llarga en un cap de la qual hom fixa un ham gros. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Enganxar (un ormeig de pesca, una corda, etc.) en una roca del fons. Enrocar-se una xarxa, un ham. Una persona, el bestiar, enfilar-se per les roques. Si els xais s'enroquen, poden estimbar-se. Petrificar 1. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Maó de 5 o més centímetres de gruix. Bastó gruixut. Ham llarg, emprat ordinàriament per a pescar lluç. Barra curta i gruixuda d'acer emprada en la fabricació de peces per conformació o per mecanització. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ormeig de pesca que consisteix en un ham lligat a un cordill que es cala amb un pedral o plom i un suro. Cordill posat tibant entre dos punts en pujar una paret, un marge, etc. [...]