FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Obstacle, impediment. Posar empatx a la voluntat d'algú. Sense empatx ni contradicció. Retenció d'aliments mal digerits a l'estómac. Tenir un empatx de cireres. Tenir un empatx de ciència. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Posar (alguna cosa) al punt que ha de tenir, fer madurar. Alguna cosa, agafar el punt que ha de tenir, madurar. Fruita que s'assaona sobre l'arbre mateix. Ocells assaonats, a punt de saltar del niu. Fer saborós (el menjar) mitjançant ingredients culinaris. Efectuar les operacions d'adob i [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Porció dilatada del tub digestiu en la qual té lloc la quimificació dels aliments. Dolor d'estómac. estómac d'estruç Estómac que tot ho digereix. tenir un bon estómac Digerir bé. tenir estómac Tenir capacitat d'aguantar amb bon esperit [...]