1.
nata 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància untuosa, d'un blanc groguenc, que forma una capa sobre la llet quan aquesta es deixa en repòs o que és obtinguda per centrifugació i emprada en pastisseria i alimentació. Flor 4 1. Uns pèsols primerencs que són la nata. ésser la nata per a una [...]
|
2.
nata 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part d'un ormeig de pesca on van enganxats els ploms. [...]
|
3.
nató
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Nata². [...]
|
4.
natilla
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Nata, especialment la preparada amb sucre. [...]
|
5.
desnatar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Treure la nata (de la llet). Llet desnatada. [...]
|
6.
desnatat -ada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Elaborat amb llet sense nata. Iogurt desnatat. Formatge desnatat. [...]
|
7.
tortell
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís de pasta fullada o una altra pasta, en forma de cèrcol, amb pinyons i fruita confitada o farcit de nata, de massapà, de cabell d'àngel, de crema, etc. En heràld., borlet que envolta el cap de moro. [...]
|
8.
trufa 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dolç petit i rodó, elaborat a base de nata batuda i xocolata fosa i recobert de xocolata ratllada, que es menja ben fred. Barreja de nata batuda i xocolata fosa que s'empra en pastisseria per a farcir pastissos. [...]
trufa2
|
9.
massini
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís format per capes de pa de pessic, nata i trufa, i recobert de crema cremada. [...]
|
10.
bismarck
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís de brioix allargat, farcit de crema i de nata i amb trossets d'ametlla per sobre. [...]
|