Resultats de la cerca frase exacta: 24

Diccionari de la llengua catalana
1. nata 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància untuosa, d'un blanc groguenc, que forma una capa sobre la llet quan aquesta es deixa en repòs o que és obtinguda per centrifugació i emprada en pastisseria i alimentació. Flor 4 1. Uns pèsols primerencs que són la nata. ésser la nata per a una [...]
2. nata 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part d'un ormeig de pesca on van enganxats els ploms. [...]
3. nató
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Nata². [...]
4. natilla
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Nata, especialment la preparada amb sucre. [...]
5. desnatar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Treure la nata (de la llet). Llet desnatada.  [...]
6. desnatat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Elaborat amb llet sense nata. Iogurt desnatat. Formatge desnatat.  [...]
7. tortell
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís de pasta fullada o una altra pasta, en forma de cèrcol, amb pinyons i fruita confitada o farcit de nata, de massapà, de cabell d'àngel, de crema, etc. En heràld., borlet que envolta el cap de moro. [...]
8. trufa 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
9. massini
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís format per capes de pa de pessic, nata i trufa, i recobert de crema cremada. [...]
10. bismarck
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís de brioix allargat, farcit de crema i de nata i amb trossets d'ametlla per sobre. [...]
Pàgines  1 / 3 
Pàgina  1  2  3  Següent >>