31.
mugir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
El bou, la vaca, bramar. [...]
|
32.
barraample -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que menja molt, s'aplica a un bou, una vaca, etc. [...]
|
33.
barraprim -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que menja poc, s'aplica a un bou, una vaca, etc. [...]
|
34.
cabrales
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge de llet de vaca, semitou i de gust fort, originari de Cabrales. [...]
|
35.
camembert
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta blanca i cremosa, originari de Camembert. [...]
|
36.
gouda
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta semidura i en forma de roda, originari de Gouda. [...]
|
37.
vaquer 2 vaquera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que es dedica a la pesca a la vaca. Barca destinada a la pesca a la vaca. [...]
|
38.
brie
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge elaborat amb llet de vaca, de crosta florida de color blanc i pasta tova i cremosa, originari de Brie. [...]
|
39.
emmental
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta dura i compacta i amb grans forats, originari de la regió suïssa d'Emmental. [...]
emmental
m. [HO] Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta dura i compacta i amb grans forats, originari de la regió suïssa d'Emmental. |
40.
inseminar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Introduir semen en la vagina (d'una femella) per tal d'obtenir la fecundació de l'oòcit. Inseminar una vaca, una euga. [...]
|