51.
salanc
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Capa que es forma a la superfície de certs objectes, anàloga al salobre. [...]
|
52.
desalenar-se
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Perdre l'alè. El rector es desalenava sota el pes de la capa pluvial. [...]
|
53.
granulós -osa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Capa granulosa dels fol·licles ovàrics. Constituent dels grans de midó, soluble en la saliva. [...]
|
54.
saburral
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent a la saburra. Recobert d'una capa de saburra. Llengua saburral. [...]
|
55.
emboç
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part d'una bufanda, capa, etc., destinada a cobrir la part inferior de la cara fins al nas o els ulls. Beina d'un instrument tallant, especialment tros de branca acanalat que s'adapta al tall de la dalla o de la falç. [...]
|
56.
aponeurosi
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Capa fibrosa i molt resistent que cobreix alguns músculs i forma llurs terminacions i lligaments. [...]
|
57.
epicarpi
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Coberta exterior del fruit, la capa més externa del pericarpi, que ordinàriament forma la pell. [...]
|
58.
escorpit
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Capa de l'escorça d'una alzina surera compresa entre el suro i la fusta. [...]
|
59.
sial
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Capa superior de l'escorça terrestre, de densitat baixa, formada essencialment per sílice i alumini. [...]
sial
m. [GG] [GL] Capa superior de l'escorça terrestre, de densitat baixa, formada essencialment per sílice i alumini. |
60.
arrebossar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cobrir amb una capa de morter, calç, ciment o guix (el parament d'una paret, d'un mur). Cobrir amb una capa d'ou batut i farina, pa ratllat o farina de galeta (el peix, la carn, etc.) abans de fregir-los. Cobrir, tapar, embolicar. [...]
|