1 1 f. [LC] Peça que tanca per la part superior una capsa, una caixa, etc., a la qual va generalment unida per mitjà d'una o més frontisses, cintes, bandes flexibles. Un gran vas de cristall amb tapa d'argent. 1 2 f. [LC] per ext. Les dues tapes d'un rellotge de butxaca. 1 3 f. [AF] Coberta 2.Les dues tapes d'un llibre. 1 4 f. [LC] Tap més ample que llarg per a tapar gerres i pots amples de boca. 2 f. [AGR] [LC] [ZOA] Coberta còrnia de la peülla del cavall. 3 f. [IMI] [LC] Peça de sola que forma part del taló d'una botina, d'una sabata, etc. 4 f. [HO] tapa plana Tros de carn de bou o de vedella, de la part central de la cuixa, de la qual es fan bistecs o guisats. 5 f. [HO] Petita ració d'olives, marisc, embotits, croquetes, etc., que se serveix en bars i establiments similars, especialment com a part d'un aperitiu.