11.
al·lèrgia a l'oli de cacauet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
[...]
|
12.
clofolla
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embolcall de certs fruits. Clofolles d'avellana, de cacauet, de pinyó, de blat. Closca de l'ou. [...]
|
13.
mantega
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància greixosa, sòlida i homogènia, d'un groc clar, que s'extreu de la llet o de la nata, per agitació. Una bola de mantega. Menjar pa amb mantega. Substància alimentosa semblant, per la seva consistència, a la mantega. Mantega de cacau, de palma, de cacauet, de [...]
|
14.
provolone amb verdures i bonítol fresc amb pedro ximenes i crema de cacauet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
15.
oli
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Greix de procedència animal o vegetal, líquid a la temperatura de 20 °C. Oli de cacauet, de soia, de sèsam, de gira-sol, de blat de moro. Oli de ricí, d'ametlles dolces, d'eucaliptus. Oli de fetge de bacallà. oli de cedre Oli extret, per destil·lació, del [...]
|
16.
cacahué
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 bot i agr [Arachis hypogaea] cacauet. 2 [fruto] cacauet. [...]
|
17.
maní
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m bot [cacahuete] cacauet. [...]
|
18.
araquina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Globulina del cacauet Arachis, que conté sobretot arginina, histidina, lisina i cisteïna. [...]
|
19.
tangyuan
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Sopa elaborada fent bullir unes boletes fetes de massa d'arròs glutinós, sovint farcida de sèsam, cacauet o mongeta azuki, en aigua. [...]
|
20.
corviche [es]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Croqueta feta d'una pasta a base de plàtan verd, farcida d'una barreja de ceba, pebrot, all, cacauet molt i peix, i fregida. [...]
|