1.
carn
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Conjunt dels músculs del cos humà i de molts animals, especialment no incloses les vísceres. La bala li ha travessat la carn fins a l'os. carn viva Carn que, en una ulceració, en una ferida, etc., conserva les propietats vitals. Se li ha alçat tota la pell: ensenya la [...]
|
2.
salador 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Lloc destinat a salar carn, peix. [...]
|
3.
salador 2 saladora
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que sala carn, peix, etc. [...]
|
4.
carni càrnia
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que és de carn. Relatiu o pertanyent a la carn. Que és del color de la carn. [...]
carni càrnia
|
5.
rostidoria
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Comerç on es rosteix carn, pollastres, etc., per a la venda. Restaurant on se serveix carn rostida. [...]
|
6.
timbarro
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros gros de pa, de carn, etc. [...]
|
7.
escalopa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tall prim de carn, de peix, guisat. escalopa milanesa Tall de carn arrebossada amb ou i pa ratllat. [...]
|
8.
salaó
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de salar peix, carn; l'efecte. Fer salaó. Peix o carn salats. Indústria, botiga, transport de salaó. [...]
|
9.
frèjol -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Magre, prim, escàs, de roba, de carn, etc. [...]
|
10.
carnalment
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Segons la carn, d'una manera carnal. Viure, pecar, carnalment. Conèixer carnalment. [...]
|