131.
conill de bosc a la caçadora
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
escarranxes
f. pl. [LC] Espai entre les dues cames obertes. El conill se li va escapar passant-li per les escarranxes. ![]() |
132.
conill de camp aromatitzat amb xocolata
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
133.
conill farcit de panses i pinyons
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
134.
costelletes de conill amb patates emmascarades
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
135.
llom de conill farcit de prunes
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
136.
pixat
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Orins. amb els pixats al ventre Desprevingut. La notícia ens ha agafat a tots amb els pixats al ventre. pixat de conill Taca pudent del suro, produïda per haver-hi tocat el suc que raja d'una nafra. pixat de corc Taca que sol deixar el corc del suro. [...]
|
137.
tercerol tercerola
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tercer pel seu lloc, pel seu rang. El tercer ris o faixa de botafions de la vela llatina. Ris o porció de la superfície d'una vela llatina. La vela tercera de tres que en portava una nau. L'artimó, la mitjana i el tercerol. Conill que encara no ha aconseguit l'edat adulta. [...]
|
138.
escorxar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Llevar l'escorxa o escorça (a un arbre). Ja escorxen els suros. Llevar la pell (a algú, a algun animal). L'han escorxat de viu en viu. Escorxar un conill. He caigut i m'he escorxat els palmells de les mans. Acanar 2. L'aigua corrent, arrencar la capa superficial (d'un terreny, d'un [...]
|
139.
arròs de conill amb múrgoles i cargols
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
140.
cabra de mar amb conill i cargols
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|