1.
ovoide
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Semblant a un ou per la seva forma. Una fruita ovoide. [...]
|
2.
ovoidal
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ovoide. [...]
|
3.
xufla
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tubercle comestible de la xuflera, ovoide, de la mida d'un petit cigró, bru per fora i blanc per dins, dolç, amb el qual s'obté l'orxata. [...]
|
4.
guanàbana
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit comestible del guanabaner, ovoide, molt gros i pesant, de pela d'un verd intens, amb apèndixs espinosos, i de polpa blanca i sucosa, molt aromàtica i de gust àcid. [...]
|
5.
pèl·let
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Partícula carbonàtica, component de certes roques calcàries, arrodonida o ovoide, cilíndrica, de diàmetre entre 0,016 i 0,2 mil·límetres, sense estructura interna i possiblement d'origen fecal. [...]
pèl·let
m. [GL] Partícula carbonàtica, component de certes roques calcàries, arrodonida o ovoide, cilíndrica, de diàmetre entre 0,016 i 0,2 mil·límetres, sense estructura interna i possiblement d'origen fecal. |
6.
lloreret
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mata de la família de les timeleàcies, de fulles coriàcies i persistents, flors tubuloses d'un verd groguenc i fruit negre ovoide, que es fa als boscos ombrívols (Daphne laureola). [...]
|
7.
llima 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit de la llimera, ovoide, semblant a una petita taronja, de pela verda groguenca i de polpa àcida, flairosa i molt sucosa, emprat sobretot per a begudes i com a aromatitzant. Llimona. [...]
|
8.
gatova
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Arbust fortament espinós de la família de les papilionàcies, quasi sense fulles, de flors grogues i llegum ovoide, que forma part de la brolla mallorquina de romaní i bruc d'hivern (Genista tricuspidata). [...]
|
9.
galló 1
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ornament ovoide que fa relleu i es troba generalment formant conjunt amb altres. [...]
|
10.
gínjol
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit comestible del ginjoler, en drupa ovoide i de color marró. Lliri blau. Lliri groc. [...]
|