11.
Com es diu rellenar en català?
Font
Fitxes de l'Optimot
El verb castellà rellenar té diversos significats, que en català equivalen a paraules diferents segons els contextos.
En l'àmbit de la gastronomia, si es vol indicar la idea d'omplir de determinats ingredients, es parla de farcir (aus, pastissos, etc.) i de farciments. Es diu farcir un [...]
|
12.
vol-au-vent [fr]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pastís de pasta fullada, de grandària i forma diverses, que es pot farcir amb preparacions salades o dolces. [...]
|
13.
enllardonar
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr gastr 1 [enllardar] enlardar, lardar, lardear. 2 [farcir] mechar. [...]
|
14.
rellenar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [comida] farcir, embotir. Rellenar un pavo, farcir un gall dindi. 2 [un sillón, etc] embotir, farcir, omplir, emplenar. Rellenar un colchón, embotir un matalàs. 3 [una brecha, etc] reblir, omplir. 4 [llenar de nuevo] reomplir. 5 [llenar enteramente] recomplir. 6 p fr [hartar] afartar [...]
|
15.
embotidora torta
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Tipus d'alena llarga, normalment corbada i amb la punta roma emprada principalment en selleria per farcir, amb borra o altres materials, les selles de muntar. [...]
|
16.
atiborrar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [llenar de borra] emborrar. 2 [rellenar] embotir, atapeir, farcir, reblir. 3 [hartar] atipar, afartar. v pron 4 fig i fam atipar-se, atracar-se, afartar-se, enfitar-se. [...]
|
17.
enllardar
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [untar de llard] enlardar, lardar, lardear. 2 [enllardissar] pringar, empringar p fr. 3 constr [els maons] untar. 4 gastr [una vianda] enlardar, lardar, lardear. 5 gastr [farcir] mechar. 6 hist [càstig] pringar, lardear. v pron 7 [enllardissar-se] pringarse. [...]
|
18.
amazacotar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 atapeir. 2 fig [un texto] farcir. v pron 3 [una comida] covar-se. [...]
|
19.
entretejer
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [tejer con hilos de colores diferentes] entreteixir. 2 fig [un escrito] farcir. 3 fig [cruzar] entrellaçar. [...]
|
20.
ganache [fr]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Crema de pastisseria sovint aromatitzada amb espècies, fruites, cafè o te, que s'utilitza per a farcir postres, pastissos i bombons. [...]
|