Resultats de la cerca frase exacta: 92

71. acerbo (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-ba adj 1 [áspero] acerb -a. 2 fig [cruel] acerb -a, cruel, amarg -a. Dolor acerbo, dolor acerb. 3 lo acerbo l'acerbitat, el que té d'acerb.  [...]
72. ácido (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
73. cirera
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Fruit del cirerer (Prunus avium), arrodonit, de color vermell fosc, dolç o amarg i comestible. Els peduncles de les cireres han estat emprats en decocció com a diürètic. [...]
74. picrotoxina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Àcid picrotoxínic, de fórmula C30H34O13, principi que hom obté dels fruits de la croca de llevant (Anamirta cocculus). És una substància blanca, de sabor amarg; és estimulant del sistema nerviós central, especialment dels centres parasimpàtics. Hom l'ha [...]
75. dolç
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-a adj 1 dulce. És dolç com la mel, es dulce como la miel. 2 [no amarg, no àcid, no salat] dulce. Aigua dolça, agua dulce. 3 [menjar] dulce, soso -sa. És massa dolça, está demasiado dulce. 4 [begudes] dulce. Vi dolç, vino dulce. 5 [teixits] dulce. Una llana dolça, una lana dulce. 6 fig dulce. Un [...]
76. quassina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Principi tònic amarg de la quàssia, de fórmula C22H30O6, emprat en el tractament de les dispèpsies i de la malària. [...]
77. ametller
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m bot 1 [Prunus amygdalus] almendro, almendrero, almendrera f. 2 ametller d'ametlles dolces [P. amygdalus var dulcis] almendro de almendras dulces. 3 ametller amarg (o agre) [P. amygdalus var amara] almendro amargo.  [...]
78. sabor
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Sensació percebuda pel sentit del gust. Hom accepta que poden ésser percebuts quatre sabors diferents: amarg (alcaloides, glicòsids, sals magnèsiques), dolç (sucres, edulcorants), salat (sals inorgàniques) i agre o àcid (àcids). [...]
79. prunina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Glicòsid menys amarg que la naringina, de la qual deriva per hidròlisi. S'obté a partir de l'escorça del cirerer americà (Prunus serotina), i posseeix qualitats sedants, pectorals i astringents. El fruit de l'arbre és també intensament astringent. [...]
80. àcid gimnèmic
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Compost de fórmula C32H55O2, derivat de les fulles de l'arbust asiàtic Gymnema sylvestre, que en contacte amb la mucosa lingual produeix l'abolició temporal del sentit dels gustos dolç i amarg. [...]
Pàgines  8 / 10 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Següent >>