Resultats de la cerca bàsica: 33.475

Diccionari de la llengua catalana
81. facoquer
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mamífer artiodàctil de la família dels suids, d'aspecte semblant al porc senglar, propi de l'Àfrica oriental (Phacochoerus aethiopicus). [...]
82. polaina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
83. rossam
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ramat de bestiar de peu rodó. [...]
84. pediforme
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té forma de peu. [...]
85. ribeller
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Peu o suport de ribella. [...]
86. cerra
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pèl gruixut i aspre. Les cerres d'un senglar, d'un porc. Les cerres de la cua d'un cavall. [...]
87. cirial
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Candeler llarg, sense peu, que porten els escolans en els oficis religiosos. [...]
88. llom
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
porc, sobretot de les parts davantera i mitjana, magra, gustosa i molt apreciada. Llom de porc amb mongetes. llom embotit Llom de porc posat sencer en salmorra i adobat amb pebre vermell o cuit, embotit dins un budell. Cavalló 1. Part superior i convexa d'una cosa. El llom d'una muntanya, d [...]
89. porquejar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer porqueries. No porquegis a taula! Fer la matança del porc i les feines subsegüents. [...]
90. salprendre
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salar (una vianda) fent que la sal hi penetri. Porc fresc o salprès. Sardina salpresa.  [...]
Pàgines  9 / 3.348 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>