91.
sabķ verd
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Cičncies de la salut
Sabķ de potassa elaborat per saponificaciķ d'olis vegetals, excepte l'oli de coco i l'oli de llavors de palmera, i sense eliminaciķ de glicerol. [...]
|
92.
bassa
Font
Diccionari de sinōnims Franquesa d'Enciclopčdia Catalana (2a ediciķ)
1 Qualsevol clot amb aigua. bassķ, bassa petita. bassinyolo bassol, íd. estanyol, petit estany. toll noc, bassa on hom posa les pells a adobar. cadolla, codolla o cocķ, clot natural en una roca, ple d'aigua. 2 latrina. Manuel Franquesa i Enciclopčdia Catalana [...]
|
93.
coqueta
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Alimentaciķ. Gastronomia
Coca petita, lleugera, generalment rodona, i de consistčncia cruixent, feta a base d'arrōs, blat de moro o algun altre cereal o barreja de cereals i de vegades coberta de xocolata, coco ratllat, etc. [...]
|
94.
ācid cāpric
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Cičncies de la salut
Ācid decanoic, de fķrmula CH3(CH2)COOH; de gust ranci, i un dels ācids grassos components de la llet, la mantega, l'oli de coco i d'altres vegetals. [...]
|
95.
bocadillo
(castellā)
Font
Diccionari castellā-catalā d'Enciclopčdia Catalana (4a ediciķ)
m 1 [emparedado] entrepā, badall. Un bocadillo de queso, un entrepā de formatge. 2 [comida ligera] mos, queixalada f, bocinada f. 3 [de tiras cķmicas] bafarada f, globus. 4 amer pastís de guaiaba. 5 amer pastís de coco. 6 tomar un bocadillo menjar-se un entrepā. [...]
|
96.
feo
(castellā)
Font
Diccionari castellā-catalā d'Enciclopčdia Catalana (4a ediciķ)
-a adj 1 lleig -etja. Un vestido muy feo, un vestit molt lleig. 2 fig lleig -etja. Es una costumbre muy fea, és un costum molt lleig. 3 ser feo como un susto (o más feo que Picio, o más feo que un coco, o de un feo que asusta) ésser lleig com un pecat (o com un os), ésser un motlle de fer carotes [...]
|
97.
dacquoise [fr]
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Alimentaciķ. Gastronomia
Pastís consistent en dues o tres planxes de pa de pessic fet a base de clares d'ou, farina d'ametlla i sucre de llustre, de vegades també amb avellana, coco o pistatxo barrejat, separades per capes de crema de mantega perfumada, que se serveix fred. [...]
|
98.
ācid lāuric
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Cičncies de la salut
Ācid dodecanoic, de fķrmula CH3(CH2)10COOH; és un ācid gras contingut com a glicčrid en la llet, en l'esperma de balena, en diversos olis vegetals com el de coco i el de palma, i en les llavors del llorer. [...]
|
99.
cadolla
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Cičncies de la Terra
Clot natural en una penya, una llosa, etc., format per l'acciķ dissolvent de l'aigua meteōrica. [...]
|
100.
bo convertible contingent
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Economia. Empresa
[...]
|