21.
maltar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Sotmetre un cereal, generalment ordi, a un procés de germinació i assecatge. [...]
|
22.
biscota
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pa elaborat principalment amb farina, malt, sucre, greixos animals i vegetals i un substitutiu de la llet en pols, cuit en motlles amb tapa, tallat a llesques, torrat i envasat. [...]
|
23.
whisky de malta de mescla
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Whisky de malta escocès elaborat amb una mescla de dos o més whiskys de malta únics procedents de diverses destil·leries. [...]
|
24.
whisky de malta únic
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Whisky de malta escocès elaborat en una sola destil·leria. [...]
|
25.
whisky de malta
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Whisky elaborat únicament o majoritàriament amb ordi maltat. [...]
|
26.
xapata
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pa d'origen italià, de forma aplanada i rectangular, amb la crosta gruixuda i la molla fosca i molt alveolada, elaborat amb farina de blat, farina de sègol i farina o extracte de malt. [...]
|
27.
medi de Hershell
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Solució d'extret de malt. [...]
|
28.
malta
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f [de cebada] malt m, malta. [...]
|
29.
maltina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Diastasa extreta del malt, constituïda per una mescla d'enzims amilolítics; és emprada en la fabricació de midons solubles i per a convertir el midó en sucre. [...]
|
30.
maltatge
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Operació de convertir l'ordi en malt. [...]
|