91.
mousse de iogurt amb crema de llimona i amanida de cítrics
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
92.
babaganuix
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Puré d'albergínies escalivades, generalment condimentat amb all, llimona, oli d'oliva i tahina, típic del Pròxim Orient. [...]
|
93.
hummus
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Puré de cigrons que se sol condimentar amb llimona, tahina, alls, oli d'oliva i julivert, típic del Pròxim Orient. [...]
|
94.
xia
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Beguda refrescant que es prepara amb llavors de xia remullades amb aigua i barrejades amb sucre i llimona, típica de Mèxic. [...]
|
95.
peu
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
virant a llimona a les puntes, que és amargant i purgant (Ramaria formosa). peu de rata daurat Peu de rata comestible, de branques denses, de color groc fort (Ramaria aurea i espècies afins). peu de rata gris Bolet del grup dels basidiomicets, gris, de forma més o menys ramificada [...]
|
96.
'gust a' o 'gust de'? / 'olor a' o 'olor de'? / 'pudor a' o 'pudor de'?
Font
Fitxes de l'Optimot
gust de
olor de
pudor de
Per enllaçar els complements dels noms que tenen a veure amb les percepcions i sensacions la preposició adequada és de: gust de, olor de, pudor de, soroll de, remor de, so de. Per exemple:
Aquest pastís té gust de llimona.
Sento olor de roses.
Fa pudor de cremat.
No [...]
|
97.
àcid -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té un sabor picant, com el del vinagre. Una fruita àcida. La llimona és àcida. Bombons àcids. Relatiu o pertanyent als cossos dits àcids. Propietats àcides. Que té les propietats dels cossos dits àcids, que pot reaccionar com un àcid. Sal [...]
|
98.
amanida de llagostins i alvocat amb vinagreta d'alvocat, llimona i coco
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
99.
mousse de xocolata blanca amb caramel de llimona i gelat de canyella
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
100.
tallarines negres i tallarines de llimona amb gambes i Gula del Norte
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|