161.
et
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Signe gràfic procedent de la lligadura de les lletres de la conjunció llatina et. [...]
|
162.
equivalent de diòxid de carboni
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la Terra
Magnitud que permet determinar el potencial d'escalfament global dels gasos d'efecte hivernacle a partir de la seva equivalència en diòxid de carboni. [...]
|
163.
neurona expiratòria
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Neurona dels centres respiratoris que incrementa la seva freqüència de descàrrega durant la fase expiratòria de la respiració. [...]
|
164.
Abreviatures de cinquè
Font
Fitxes de l'Optimot
L'abreviatura de cinquè es pot escriure amb punt o sense: 5è i5è.
Tot i que és més recomanable seguir aquestes indicacions, també és possible utilitzar les lletres volades en les abreviatures dels nombres ordinals. En aquest cas, d'acord amb el que s'ha fet tradicionalment en tipografia, cal [...]
|
165.
nocloprost
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
prostaglandina E2 [...]
|
166.
Abreviatura de correu electrònic
Font
Fitxes de l'Optimot
c/e L'abreviatura de correu electrònic és c/e. [...]
|
167.
Bon Nadal i feliç any nou (altres llengües)
Font
Fitxes de l'Optimot
Bon Nadau e erós an nau (aranès)
Bo Nadal e feliz ano novo (gallec)
Feliz Navidad y próspero año nuevo (castellà)
Zorionak eta urte berri on (èuscar)
Joyeux Noël et bonne année (francès)
Frohe Weihnachten und ein gutes neues Jahr (alemany)
Buon Natale e felice anno nuovo (italià)
Merry [...]
|
168.
Xeminí Atséret
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
Diada que se celebra entre el 22è i el 23è dia del mes hebreu de tishrei i el 8è dia de la festa de les Cabanyelles, sense tenir-hi una relació significativa. [...]
|
169.
ràtio preu-benefici
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Economia. Empresa
Ràtio borsària que es calcula dividint la cotització d'una acció pel benefici per acció. [...]
|
170.
aire d'oli
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Elaboració d'oli d'oliva texturitzat, resultant de la barreja d'oli d'oliva amb un o més texturitzants, que poden ser la lecitina de soja (E 322), el més habitual, la metilcel·lulosa (E 461) o el sucroèster (E 473). [...]
|