Resultats de la cerca frase exacta: 556

Diccionaris terminològics
181. ciguatera
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Intoxicació causada per la ingestió de ciguatoxines presents en la carn de determinats peixos o mol·luscos d'origen tropical, caracteritzada per símptomes gastrointestinals i neurològics, especialment diarrea, vòmits, miàlgies, parestèsies o cefalàlgia. [...]
182. balotina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat originari de la cuina francesa consistent en una peça de carn o de peix desossada, enrotllada i generalment farcida, que, un cop cuita, se sol servir tallada a rodanxes, freda o calenta. [...]
183. bastela
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pastís de pasta de full típic del Marroc, farcit tradicionalment de carn de colomí, ametlles i espècies, que se serveix empolsat de sucre i canyella, i que es menja com a plat principal. [...]
184. xauarma
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Carn marinada, generalment de be, que es cou en un ast vertical que es fa girar, i que se serveix tallada a tires, sovint com a farciment d'entrepà, típica del Pròxim Orient. [...]
185. glaça
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Suc que ha desprès una peça de carn o de peix durant la cocció, el qual s'ha espessit i caramel·litzat formant una superfície llisa que s'adhereix al fons del recipient en què es cou. [...]
186. kebe
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Mandonguilla, generalment de forma ovalada, elaborada amb una pasta de búrgul i carn capolada de xai condimentada amb espècies, ceba i pinyons, que es menja fregida, crua o bé cuita al forn, típica del Pròxim Orient. [...]
187. tofu pudent
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Tofu de la cuina xinesa d'olor penetrant i gust fort que s'obté fent fermentar tofu fresc, durant diversos mesos, dins una salmorra de llet, verdura, carn i peix, sovint aromatitzada amb mostassa i amarant. [...]
188. cistellet farcit xinès
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Peça de pasta de la cuina xinesa en forma de cistell petit, elaborada amb farina de blat i aigua i farcida amb una barreja de carn de porc, gambes i verdura, que es consumeix cuita al vapor. [...]
189. tzatziki
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Preparació culinària feta amb iogurt, cogombre, all, anet i, ocasionalment, menta o llimona, que se serveix com a entrant o com a acompanyament per a amanides o per a plats de carn o peix, típica de Grècia. [...]
190. durum
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Entrepà en forma de rotlle elaborat amb una base rodona i molt fina de pa alís amb la qual s'emboliquen ingredients diversos, generalment carn cuita i hortalisses crues, acompanyats sovint d'una salsa picant, típic de Turquia. [...]
Pàgines  19 / 56 
<< Anterior  Pàgina  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  Següent >>