Resultats de la cerca frase exacta: 556

Diccionaris terminològics
191. marinada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Preparat líquid compost bàsicament d'un àcid, com ara vinagre, vi o suc de llimona, oli, espècies i herbes, on es deixa reposar una vianda, generalment carn o peix, a fi que s'entendreixi i resulti més saborosa. [...]
192. sukiyaki
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat de la cuina japonesa fet amb verdures i amb carn de bou tallada en làmines molt fines, que s'elabora a taula, coent els ingredients dins una olla amb una salsa feta amb shoyu, sake o mirin, i sucre. [...]
193. tonyina d'aleta groga
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Zoologia
Peix teleosti, perciforme, de la família dels túnids, més gros que la bacora, d'unes dimensions fins a 2,50 m i 250 kg, amb el dors blau acer, els flancs grisencs, el ventre argentat, les aletes grogues i la carn rosada. [...]
194. cos físic
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències socials
Cos visible de l'ésser humà, constituït d'espai, aire, foc, aigua i terra, i sotmès a naixement, subsistència, creixement, maduresa, decadència i mort, que fa de vehicle del cos subtil i el cos causal i està representat per l'embolcall fet de carn. [...]
195. fondue xinesa [fondue: fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat de la cuina xinesa consistent en un brou calent, servit a taula dins una olla muntada sobre un fogonet, en la qual els comensals van coent menges diverses, generalment verdura, pasta, marisc, carn o peix, que amaneixen tot seguit amb salses o altres ingredients. [...]
196. surimi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Producte alimentari de textura gelatinosa elaborat amb una pasta procedent de carn de peix blanc i de vegades d'aviram a la qual s'afegeixen additius i condiments, que s'utilitza per a fer succedanis de peix o marisc i, en general, per a elaborar menjar processat. [...]
197. ànec a la pequinesa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat de la cuina xinesa consistent en un ànec untat tradicionalment amb una barreja de mel, espècies i soia, que es rosteix al forn en un ast i se serveix amb la carn tallada en rodanxes, acompanyada de verdura, generalment ceba i cogombre, salses i unes petites creps. [...]
198. criptosporidiosi
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
contaminada, sobretot fruites, verdures, productes lactis, mol·luscos bivalves o carn. [...]
199. musclo bru
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Zoologia
Mol·lusc lamel·libranqui de la família dels mitílids, de carn blanca o rosada, amb periòstrac robust fosc i molt pelut, conquilla similar a la del musclo però amb els embons no terminals, que forma colònies sobre els substrats durs, s'alimenta de plàncton i és molt apreciat com a comestible. [...]
200. tataki
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Tècnica de preparació pròpia de la cuina japonesa consistent a coure lleugerament a foc molt viu una peça de carn o peix, generalment un cop marinada, de manera que quedi crua per dins i daurada i cruixent per fora, i a tallar-la en filets prims abans de servir-la. [...]
Pàgines  20 / 56 
<< Anterior  Pàgina  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  Següent >>