31.
botera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forat arran de terra en un dic, un mur, una porta, etc. Marc o part sortint del conducte de sortida d'un recipient, especialment del que arrenca d'una bonera. Closell. [...]
|
32.
gelatera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient per a refredar begudes o mantenir-les en fresc. [...]
|
33.
morquera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient destinat a rebre les morques de l'oli. [...]
|
34.
coctelera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient en què s'agiten els ingredients d'un còctel. [...]
|
35.
compotera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient de cristall, de porcellana, etc., per a tenir-hi compota. [...]
|
36.
xinxollar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sacsejar (un líquid) dins el seu recipient. Amoïnar amb demandes. [...]
|
37.
cas 3
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient de ferro, amb mànec, emprat antigament per a fondre metall. [...]
|
38.
fruitera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat o recipient per a tenir-hi fruita i servir-la a taula. [...]
|
39.
xampanyera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient per a refredar o mantenir xampany o cava en fresc. [...]
|
40.
refegir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Afegir (una cosa, especialment un líquid, que havia minvat d'un recipient). Refegiu aigua a la cassola. Tornar a prendre d'un menjar del qual ja s'ha consumit una ració. He refegit d'arròs. [...]
|