81.
blancal
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
V. blat. [...]
|
82.
candial
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
V. blat. [...]
|
83.
forment
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Blat blancal. [...]
|
84.
enjullar-se
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Emmetzinar-se amb blat que porta barrejada llavor de jull. El poble s'enjullà amb el blat d'aquella collita. [...]
|
85.
dacsa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Blat de moro. [...]
|
86.
milloc
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Blat de moro. [...]
|
87.
ous de guatlla amb blat de moro
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
88.
agarbar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Disposar en garbes. Després de segar el blat, l'agarbarem. Agafar (una cosa) a tall de garba. Agarbar un sac. Abraonar-se. [...]
|
89.
segó
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pellofa de cereals, especialment de blat, molta, que se separa de la farina i es dona com a aliment al bestiar. [...]
segó
m. [LC] [AGA] [HO] Pellofa de cereals, especialment de blat, molta, que se separa de la farina i es dona com a aliment al bestiar. |
90.
vencill
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Lligam, especialment el que es fa amb cames de blat, de ginesta, etc., per a lligar garbes o feixos d'herba. [...]
|