81.
cascavellic
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pruna petita i rodona de color purpuri. [...]
|
82.
briolí
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Briol del centre del pujament d'una vela rodona. [...]
|
83.
anellet
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
En heràld., figura rodona i buida. Corredor2 3. [...]
|
84.
rodonament
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formant rodona. Categòricament. Li vaig dir rodonament que no ho volia. [...]
|
85.
saiola
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Figa rodona i marró. Figuera d'una varietat que dona saioles. [...]
|
86.
banastell
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Banasta de figura rodona. Gàbia on es porta la fura o furó. [...]
|
87.
negra
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Figura de nota musical equivalent a la quarta part d'una rodona. [...]
|
88.
orelleta
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Coca dolça rodona molt prima i cruixent, fregida amb oli. Cassoleta violàcia. [...]
|
89.
colúbrids
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Família de serps de nineta rodona, amb el cos recobert de plaques regulars i simètriques, algunes amb dents posteriors verinoses, que comprèn la majoria de les serps dels Països Catalans i del continent europeu. Individu d'aquesta família. [...]
colúbrids
|
90.
pizza
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat d'origen italià preparat amb una base de massa de pa ordinàriament rodona, coberta amb salsa de tomàquet, formatge fos i espècies, guarnida amb altres ingredients com olives, anxoves, etc. En aquest restaurant fan unes pizzes molt bones. [...]
|