61.
sobrassada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit de carn de porc capolada, adobada amb sal i pebre vermell, típic de les Balears. [...]
|
62.
matancer matancera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que pren part en la matança del porc. [...]
|
63.
furgall
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Terra somoguda furgant. Mireu quin furgall ha fet el porc. [...]
|
64.
mortadel·la
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit cuit, gros, de carn de porc i de bou capolada i barrejada amb petits daus de llard. [...]
|
65.
cuixot
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cama de porc salada. Camal 1 1. Un cuixot dels pantalons li quedà moll i enravenat. [...]
cuixot
![]() |
66.
bringuera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bull negre fet amb el cap i altres parts del porc. [...]
|
67.
espinada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Columna vertebral. Li fa mal l'espinada. L'espinada del porc. [...]
|
68.
lacai
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Criat de lliurea que acompanya el seu amo a peu, a cavall o en el cotxe. [...]
|
69.
gratapeus
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Peu de rata. [...]
|
70.
orcaneta
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Peu de colom. [...]
|