171.
cansalada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gras del porc, comprès entre la pell i la carn, el qual, salat, es guarda per a tirar a l'olla i altres guisats. cansalada fumada Cansalada viada que se sotmet al procés de fumatge per aconseguir-ne la conservació. cansalada viada [o cansalada virada] Cansalada del ventre o del [...]
|
172.
bitè
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Individu pertanyent al bestiar de llana. Carn del bestiar de llana. [...]
|
173.
donja
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit fet amb carn del coll del porc, típic d'Andorra. [...]
|
174.
consomé
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Brou que ha pres tot el suc de la vianda bullida per mitjà d'una cocció llarga i lenta, que es pren sol o afegint-hi trossos petits de carn, un rovell d'ou, formatge ratllat, etc. [...]
|
175.
papada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sotabarba molt pronunciat. Peça de carn de boví, eixuta, de forma plana i de poc gruix, situada sota el coll. Peça de carn de porc que conté una bona proporció de greix, situada sota el coll. [...]
|
176.
aguiat
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat mallorquí de carn cuinada amb ceba, alls, tomàquet, espècies i brou. [...]
|
177.
antropòfag -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que menja carn humana. Un poble antropòfag. Una tribu antropòfaga. Un antropòfag. [...]
xarcuter xarcutera
m. i f. [LC] Venedor d'embotits, conserves, etc., especialment de carn de porc. |
178.
caixer 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Preparat ritualment i autoritzat per la llei hebraica. Vi caixer. Carn caixer. [...]
|
179.
ensajornar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Passar per les brases (la carn o altra vianda) perquè es conservi. [...]
|
180.
sarco-
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forma prefixada del mot gr. sárx sarkós, 'carn'. Ex.: sarcotesta, sarcòlisi. [...]
|