Resultats de la cerca frase exacta: 10

Diccionari de la llengua catalana
1. torrar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cremar superficialment (una substància orgànica), escalfar al foc (una substància) fins a canviar-ne el color o la textura, fins a separar-ne els ingredients volàtils. Torrar pa a la llar. Torrar castanyes, avellanes, cafè. Bronzejar 2. El vent i la neu li han torrat el [...]
2. torrefacció
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de torrar, especialment certs productes orgànics per a provocar-ne la dessecació i fer-hi aparèixer essències aromàtiques. Torrefacció del cafè, del cacau, del tabac. [...]
3. torrador -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que torra. Instrument per a torrar alguna cosa, ordinàriament una planxa, en forma de paella, de cilindre, etc., amb forats. Aparell electrodomèstic per a torrar pa. Embriaguesa.  [...]
4. gratinar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Torrar la part superior (d'una menja) abans de servir-la. [...]
5. torrapà
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Instrument en forma de forquilla emprat per a posar pa a torrar. [...]
6. castanyer 2 castanyera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que torra i ven castanyes pels carrers. Paella plena de forats, per a torrar castanyes. [...]
7. torrada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de torrar o de torrar-se; l'efecte. Llesca de pa torrat. Una torrada amb mel. [...]
8. rossejar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tirar a ros, ésser més o menys ros. La carn ja rosseja: aviat serà cuita. Torrar lleugerament (una cosa). Rossejar els fideus, l'arròs, al forn. [...]
9. recremar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Torrar amb excés. De tant en tant, has de remenar el menjar perquè no es recremi. Irritar intensament. Les coses que diu em recremen per dintre. S'assegué a la taula, recremat d'impaciència i neguit.  [...]
10. cafè
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
varietat procedent d'Aràbia. Llavor del cafè. Torrar cafè. Cafè molt. Cafè descafeïnat. cafè torrefacte Cafè que ha estat barrejat amb sucre en torrar-lo. Beguda feta per infusió de les llavors de cafè torrades i moltes. Prendre cafè. Una tassa [...]