FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cremar superficialment (una substància orgànica), escalfar al foc (una substància) fins a canviar-ne el color o la textura, fins a separar-ne els ingredients volàtils. Torrar pa a la llar. Torrar castanyes, avellanes, cafè. Bronzejar 2. El vent i la neu li han torrat el [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de torrar, especialment certs productes orgànics per a provocar-ne la dessecació i fer-hi aparèixer essències aromàtiques. Torrefacció del cafè, del cacau, del tabac. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que torra. Instrument per a torrar alguna cosa, ordinàriament una planxa, en forma de paella, de cilindre, etc., amb forats. Aparell electrodomèstic per a torrar pa. Embriaguesa. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Torrar amb excés. De tant en tant, has de remenar el menjar perquè no es recremi. Irritar intensament. Les coses que diu em recremen per dintre. S'assegué a la taula, recremat d'impaciència i neguit. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
varietat procedent d'Aràbia. Llavor del cafè. Torrar cafè. Cafè molt. Cafè descafeïnat. cafè torrefacte Cafè que ha estat barrejat amb sucre en torrar-lo. Beguda feta per infusió de les llavors de cafè torrades i moltes. Prendre cafè. Una tassa [...]