v tr 1 [el cuero] adobar, assaonar, blanquejar. 2 fig [la piel humana] colrar, torrar, embrunir. 3 fig [acostumbrar] avesar, aguerrir, estar fet. Estar curtido en las artes de la guerra, estar avesat a les arts de la guerra. 4 estar curtido [avezado] estar avesat, estar-hi fet. v pron 5 avesar-se [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
forqueta(mot documentat ja al segle XV, i viu en diverses contrades catalanes) trinxant, forquilla grossa amb la qual hom subjecta la vianda que trinxa. torrapà, forquilla grossa emprada per a posar pa a torrar, esp. a la llar. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
v tr 1 rostir. 2 fig fer molta calor. Este abrigo me asa, aquest abric em fa molta calor. 3 fig [el sol] rostir, torrar, cremar. 4 fig [importunar] assetjar. Me asaron a preguntas, em van assetjar amb preguntes. 5 asar a [sistema] rostir a. Asar a la brasa, rostir a la brasa. 6 asar en [...]
v tr 1 [asar demasiado] cremar, socarrar. La carne se ha achicharrado, la carn s'ha cremat. 2 [la comida] refregir, torrar. 3 fig [calentar con exceso] rostir, abrusar, bleir. 4 fig [molestar] mortificar, molestar. Me estuvieron achicharrando toda la tarde, em van estar mortificant tota la tarda [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
brasejar, rostir lleugerament una vianda. ensajornar, íd. salsir, rostir excessivament, esp. l'acció del sol, una cosa sucosa. graellejar, rostir a la graella (Alc.) torrar gratinar(al forn) cremar, rostir massa una cosa. La carn s'ha cremat: ja la pots donar al gos. Cp. bleir Manuel [...]