Resultats de la cerca frase exacta: 37

11. brasejar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Rostir lleugerament (una vianda) passant-la per les brases. El foc, fer brasa. [...]
12. greixonera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Estri de cuina de forma oblonga a propòsit per a rostir aviram. Cassola de terra o terrissa. Guisat o menjar cuit dins una cassola. [...]
13. enllardar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recobrir amb llard (una vianda). Quan hàgiu enllardat el pollastre, fiqueu-lo al forn. Entatxonar llenques de cansalada (dins la carn que s'ha de rostir), amb l'agulla d'enllardar. Embrutar amb llard o qualsevol altra substància greixosa. Enllardar-se les mans. No posis un quadre a [...]
14. graellada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Allò que cap o que es pot rostir d'un cop en unes graelles. Menja composta de diverses menes de carn o de peix, rostides a la graella. Van menjar una graellada de peix. [...]
15. espatlla
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
les espatlles Fugir 1. posar l'espatlla en alguna cosa Prestar esforç, ajut. Quarter davanter del bestiar boví, oví, cabrum i porcí. Van rostir les dues espatlles del cabrit.  [...]
16. llauna
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Làmina d'acer dolç recoberta d'una capa d'estany. Estri de cuina, de llauna, de forma ovalada o rectangular, que serveix per a rostir certes viandes. Bacallà a la llauna. Recipient de llauna que es tanca hermèticament per a la conservació del seu contingut. Una llauna [...]
17. Com es diu rotisserie en català?
Font Fitxes de l'Optimot
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
cantonada de casa, hi han posat una rostisseria que sembla molt selecta. La forma rostidoria és una paraula derivada de rostidor, que prové del mot rostir. Cal tenir en compte que la tercera síl·laba, és a dir, do, s'escriu amb una o. En canvi, el terme rostisseria és una adaptació del terme francès [...]
18. asar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 rostir. 2 fig fer molta calor. Este abrigo me asa, aquest abric em fa molta calor. 3 fig [el sol] rostir, torrar, cremar. 4 fig [importunar] assetjar. Me asaron a preguntas, em van assetjar amb preguntes. 5 asar a [sistema] rostir a. Asar a la brasa, rostir a la brasa. 6 asar en [...]
19. asadero (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-ra adj de bon rostir.  [...]
20. salsir
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 desecar, secar. 2 [les plantes] agostar, quemar. 3 [rostir excessivament] achicharrar. v pron 4 [socarrar-se] socarrarse, quemarse, requemarse, churruscarse. La carn s'ha salsit, la carne se ha socarrado.  [...]
Pàgines  2 / 4 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  Següent >>