Resultats de la cerca frase exacta: 375

111. cremat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part cremada d'una cosa. Beguda calenta a base de rom, cafè, pell de llimona, sucre, etc., que es flameja fins a la combustió gairebé total de l'alcohol. [...]
112. còctel
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda obtinguda per la barreja de diferents begudes alcohòliques, que es prepara agitant la mescla dels ingredients amb trossets de glaç dins una coctelera. Reunió social on se serveixen còctels.  [...]
113. cordial
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que surt del cor. Una salutació cordial. Regraciament cordial. Un afecte cordial. Afectuós, de cor. Un home cordial. Que reconforta o estimula el cor. Poció cordial. Medicament o beguda cordial. [...]
114. licor
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda alcohòlica obtinguda per maceració d'herbes i fruits en aiguardent i endolcida amb sucre o xarop. En farm., solució en aigua d'una substància medicinal, d'un reactiu, etc. [...]
115. glop 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Porció d'un líquid que hom beu, que cap d'una vegada a la boca. Beure a glops. Petita quantitat de beguda. Beure un glop d'aigua, un glop de vi. [...]
116. aiguardent
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda alcohòlica obtinguda per destil·lació del vi, de la sidra i d'altres líquids fermentats. Aiguardent de Valls. Aiguardent anisat. aiguardent de canya Aiguardent obtingut de la melassa fermentada del sucre de canya. [...]
117. pitxer
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gerro, especialment per a posar-hi flors. Recipient de terrissa, de vidre, sense peu i amb una ansa, per a contenir líquids, beguda. Gerro amb broc i una ansa, especialment per a abocar aigua. [...]
118. graduar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Marcar (en una cosa) els graus en què es divideix. Graduar un termòmetre. Sotmetre a una gradació. Cal graduar les dificultats. Donar (a una cosa) el grau que li correspon. Cal graduar la temperatura. Determinar la graduació (d'una beguda). Concedir (a algú) un grau en la [...]
119. picant
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que pica al paladar. Una beguda picant. No hi poseu gaire pebre, que no sigui massa picant. Que es diu amb certa mordacitat o amb paraules un poc lliures. Una història picant. Que conté una petita quantitat de gas que produeix una sensació de pessigolleig a la boca, s'aplica a [...]
120. graduació
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de graduar o de graduar-se; l'efecte. Categoria d'un militar en la seva carrera. Grau d'alcohol, d'acidesa, etc., d'una beguda alcohòlica, de la llet o d'un altre líquid. [...]
Pàgines  12 / 38 
<< Anterior  Pàgina  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  Següent >>