1.
tractor de cos estret
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Tractor de rodes amb la part central del xassís estreta i elevada sota la qual va un ormeig específic. [...]
|
2.
canal
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Cos d'un animal d'abastament dessagnat, escorxat i eviscerat, sense el cap ni les extremitats. [...]
|
3.
dens -a
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Dit especialment del vi espès, amb molt de cos i estructura. [...]
|
4.
robust -a
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Dit especialment del vi d'alta graduació, ben dotat de cos. [...]
|
5.
penetrant
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Dit especialment del vi amb cos que és ric en components volàtils. [...]
|
6.
lleuger -a
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Dit especialment del vi que té poc grau alcohòlic, que no té cos. [...]
|
7.
altura lliure de caiguda
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Altura vertical màxima entre la part destinada al suport del cos i la superfície d'impacte situada a sota. [...]
|
8.
bastonejar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
Remoure el vi most amb una vara llarga per tal de fer-ne pujar els sediments i fer-li guanyar gust i cos. [...]
|
9.
garnatxa blanca
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
1. Cep originari probablement d'Aragó, vigorós.2. Raïm blanc produït pel cep garnatxa blanca, de maduració tardana, mitjà, compacte i amb els grans mitjans, esfèrics i de color groc.3. Vi elaborat amb raïm garnatxa blanca, amb molt de cos, poc àcid, de color groc palla, amb un grau alcohòlic alt i [...]
|
10.
pinot noir [fr]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Agricultura. Ramaderia. Pesca
1. Cep originari de la regió francesa de la Borgonya, poc vigorós.2. Raïm negre produït pel cep pinot noir, de maduració primerenca, menut i amb els grans lleugerament ovalats.3. Vi elaborat amb raïm pinot noir, amb poc cos o cos mitjà, de color pàl·lid i amb una aroma intensa i característica de [...]
|