FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit del poncemer, força gros, oval o oblong, de pela gruixuda i rugosa, groga quan és madur, i polpa groga o verdosa, poc o molt àcida, emprat per a fer confitures i begudes. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Peix de la família dels centrolòfids, de cos oblong, robust i comprimit, que pot atènyer 120 centímetres de llargada, de color bru negrenc o blau pissarrenc, un poc més clar al ventre, amb una sola aleta dorsal (Centrolophus niger). [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Herba de la família de les umbel·líferes, d'olor penetrant, amb les fulles molt finament dividides, la majoria basals, les flors blanques en umbel·la de radis desiguals i fruit oblong, que es fa a les pastures acidòfiles d'alta muntanya i és emprada en medicina popular [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
En la milícia medieval, escut llarg i oblong que, posat a terra i sostingut per un soldat, cobria gairebé tot el cos dels ballesters durant l'atac. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit comestible de la prunera, oblong o globós, de color verd, groc, vermellós o violaci, de pela llisa i pruïnosa, carn sucosa i pinyol comprimit i una mica rugós. [...]