Resultats de la cerca frase exacta: 53

21. quàssia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
qual, molt amargant, té propietats medicinals, com a tònic i antipalúdic, i insecticides (Quassia amara). quàssia de Jamaica Arbre de la família de les simarubàcies, de fulles pinnades, flors inconspícues en panícules axil·lars i fruit que té d'una a [...]
22. aranja
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit comestible de l'aranger, globós o piriforme, molt gros, de pela groguenca o rogenca, prima, i de polpa àcida i una mica amargant. aranja gran [o aranja grossa] Fruit comestible de l'aranger gran, semblant a l'aranja, però més gros i de pela gruixuda. [...]
23. fajol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
'aviram i antigament també per a l'alimentació humana (Fagopyrum esculentum). fajol boig [o fajol de moro] Planta de la família de les poligonàcies, molt semblant al fajol, però de flors verdoses i fruit rugós, amb caires ondulats, i de gust amargant (Fagopyrum tataricum). [...]
24. bolet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
amargant, que forma micorrizes amb el pi (Tricholoma fracticum i espècies afins). bolet de bou Sureny. bolet de cabra Lleterola vera. bolet de camí Terrerol 1 2. bolet de camp Camperol 3. bolet de castanyer Gírgola de castanyer. bolet de crosta Bolet de soca, de barret [...]
25. bossa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
mà de morter, de color groc o ocraci, de carn blanca i amargant (Clavariadelphus pistillaris). bossa escapçada [o bossa truncada] Bolet comestible del grup dels basidiomicets, semblant a la bossa, de basidiocarp aplanat per dalt i carn dolça (Clavariadelphus truncatus). bosses de blat [...]
26. nou 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit en drupa de la noguera, subglobós, verd, de carn amargant i astringent, amb el pinyol gros de clovella bruna i rugosa formada per dues meitats fàcilment separables. Trencar, esclafar, nous. Llavor comestible de la noguera, coberta d'una fina pellofa bruna i dividida en dues [...]
27. aigua
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
del mar és salada i amargant. Un raig d'aigua. Un doll d'aigua. Un got d'aigua. La pluja, un corrent d'aigua, la mar, etc., mateixos. Avui em sembla que tindrem aigua. Aigües salobres, dolces. Tirar-se a l'aigua. Sortir de l'aigua. Anar aigua amunt. Una peça de terra que està [...]
28. peu
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
29. herba
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
de les gencianàcies, de fulles el·líptiques o lanceolades, les basals en roseta, les caulinars oposades, i de flors rosades o purpúries, tubuloses i amb el limbe de cinc pètals estesos, reunides en cimes corimbiformes, de gust amargant, emprada com a tònica, que es fa [...]
30. sentxa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Te verd japonès que es produeix enrotllant i assecant fulles senceres, que produeix una infusió amb un contingut de teïna elevat i amb un gust amargant i aspre, amb notes fresques, perfumades i un punt de dolçor. [...]
Pàgines  3 / 6 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  Següent >>