FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 pa blanc pa morè (o moreno) pa de pagès pa clotós, pa ullat. pa tou, pa del dia. pa eixut, que no és del dia. pa sec fogassa, pa molt ordinari, aplatat i rodó. pa de barrao simpl. barra, pa en forma de barra. pa de motlle pa de crostons, de forma triangular amb un crostó a cada angle [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
(del pa) crosta, tros petit de pa on hi ha més crosta que molla. tostorro, tros gros de pa amb crosta. cantell. Es menjava un cantell de pa. rumbell encetall, el primer crostó que hom talla d'un pa. capciró(de pa), crostonet. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 manutenció sustentació alimentació(->) nodriment pa(fig.). Guanyar-se el pa. Donar pa als treballadors. 2 conservacióo conservament Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
sense circumloquis sense atenuants francamento amb franquesa explícitament inequívocament brutalment dir les coses pel seu nom dir al pa, pa i al vi, vi (o dir pa al pa i vi al vi) dir al peix, peix clar i català clar i net clar sense embuts net i cru llis i ras llisament rodonament (dir) en rodó [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
Que té les galtes grosses. galtaplè botifler, que té les galtes molt grosses. tenir les galtes de pa tou (o de pa torrat, o de pa de ral, o de formatge) galtagròs(Ruyra) Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
Lloc on hom pasta. pastim, lloc on hom pastava el pa. fenyedor, taula on hom feny o pasta el pa. maurador, íd. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]