111.
xató
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Amanida d'escarola, d'olives i de bacallà i tonyina esqueixats, tot amanit amb una salsa molt coent feta d'alls, ametlles i avellanes torrades, nyores, vinagre, oli i sal. [...]
|
112.
romesco
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa feta amb nyores, tomàquets, alls i cebes escalivats, una picada d'ametlles o avellanes, oli i altres ingredients, que se serveix com a condiment d'un plat, principalment de peix. [...]
|
113.
lasanya
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat format per capes de pasta de farina de forma quadrada o allargada i carn picada o verdura, cuinat amb salsa i formatge. Peça plana de pasta alimentosa de farina per a fer lasanya. [...]
|
114.
raspadura
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de raspar; l'efecte. [usat generalment en pl.] Conjunt de les parts que es desprenen d'una cosa raspant-la. Raspadures de ferro. Afegim a la salsa una mica de raspadura de nou moscada. [...]
|
115.
ales de pollastre amb salsa barbacoa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
116.
amanida de gambes amb salsa rosa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
117.
amanida de pasta amb salsa rosa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
118.
amanida grega amb salsa de iogurt
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
119.
bacallà amb salsa verda i cloïsses
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
120.
bastonets de cranc amb salsa rosa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|