101.
xantillí
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m [nata batuda] chantillí. [...]
|
102.
Com es diu ser el no va más en català?
Font
Fitxes de l'Optimot
ser el bo i millor
ser el súmmum
ser la flor i nata
En català, per expressar el grau més alt al qual s'arriba, es pot fer servir una de les expressions següents: ser el bo i millor (o ser el millor), ser el súmmum, ser la flor i nata (o ser la nata). Per exemple:
Els embotits de can [...]
|
103.
cachetada
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f amer [bofetada] bufetada, nata, bolet m, plantofada, bufa, morma. [...]
|
104.
mixtura de Biedert
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Mescla nutritiva emprada en pediatria, composta de nata, aigua i lactosa. [...]
|
105.
ponx d'ou
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Beguda elaborada amb ous batuts, llet o nata, sucre i generalment un licor. [...]
|
106.
neutralització
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Correcció de l'acidesa natural excessiva dels àcids emprats en l'elaboració de vins, olis, nata, mantega i derivats làctics, etc. [...]
|
107.
muntar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Batre la nata, la clara d'ou, la mantega, etc. fent-la augmentar de volum, fins que el resultat quedi espès i ben lligat. [...]
|
108.
morrada
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 [golpe en la cabeza] caparrada, caparrotada, carbassada, carabassada, carbassotada, carabassotada, testarrada, tossada, tostorro m, tusta. 2 [guantada] bufetada, nata, bufa, galtada. [...]
|
109.
natilla
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f nata [con azúcar]. [...]
|
110.
sèrum de mantega
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Producte lacti líquid de color blanc groguenc, lleugerament menys espès que la nata, amb un contingut baix en greix i de gust lleugerament agre. [...]
|