51.
torró
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa feta d'ametlles, de pinyons, d'avellanes o de nous torrades, amb mel o feta de coco, fruites confitades, xocolata, etc., que normalment es presenta en barres rectangulars. Torrons de Xixona, d'Alacant, d'Agramunt. Una barra de torrons. Torró de massapà, de crema. Càrrec ben [...]
saponificar
|
52.
amanida de llagostins i alvocat amb vinagreta d'alvocat, llimona i coco
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
53.
mousse de figues i coco amb sorbet de mandarina i crema anglesa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
54.
saponificar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Convertir en sabó (una substància grassa). Saponificar seu. Saponificar oli de coco. Descompondre (un èster) en àcid i alcohol per qualsevol procediment d'hidròlisi alcalina. Els greixos se saponifiquen en una solució de potassa. [...]
|
55.
bòer
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Individu d'un poble colonitzador del sud d'Àfrica d'ascendència principalment holandesa. Relatiu o pertanyent als bòers. Galeta constituïda per capes alternes d'una pasta de coco o de xocolata, etc., i d'una pasta porosa de galeta. [...]
|
56.
bru bruna
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gris fosc tirant a negre. Nit bruna. Marronós . La closca del coco és bruna i molt dura. Que té el cabell fosc i la pell rica en pigment, essent de raça blanca. En numism., de baixa llei. Moneda bruna. [...]
|
57.
sopa de fruita de la passió amb gelat de coco i fruites vermelles
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
58.
carpaccio de llagostins marinats amb oli de llimona dolça i vinagre de coco amb caviar de salmó
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
59.
fibra
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
cadena llarga compost per unitats acrilonitrils. fibra de coco Fibra tèxtil procedent del recobriment filamentós de la closca del fruit del cocoter. fibra de paper Element constitutiu del paper, format normalment per cadenes de cel·lulosa, lignits, etc. fibra de vidre Filament [...]
|
60.
àcid -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
fórmula CH3(CH2)4COOH, present en els greixos de la llet, en l'oli de coco i en alguns altres olis. àcid carbàmic Compost de fórmula RNHCOOH, on R representa generalment un grup alquil. àcid carbàmic Àcid aminofòrmic, de fórmula H2NCOOH, àcid inestable [...]
|