Resultats de la cerca frase exacta: 1.382

1. negre -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Del color del sutge o del carbó, completament fosc. Negre com el carbó, com el sutge, com l'atzabeja. Tenir els cabells negres, els ulls negres. Un gat negre. Molt fosc. Un núvol negre. Hi havia un cel tot negre. Privat totalment de claror. Era negra nit. ésser negre com [...]
2. baza negre
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Zoologia
Taxonomia: Accipitriformes > Accipítrids > Aviceda [...]
3. diamant negre
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Varietat del diamant de color negre o gris compacte, utilitzada habitualment en aplicacions industrials. [...]
4. guan negre
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Zoologia
Taxonomia: Gal·liformes > Cràcids > Chamaepetes [...]
5. marlí negre
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Zoologia
Peix de l'ordre dels perciformes, de la família dels istiofòrids, amb la pell de color blau fosc al dors i blanca a la zona ventral, amb les aletes negroses i amb la mandíbula superior força més llarga que la inferior i en forma de llança, que viu en aigües poc profundes de l'Indopacífic. [...]
6. picapoll negre
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Vi elaborat amb raïm picapoll negre, de color pàl·lid, amb un grau alcohòlic alt i una aroma intensa. [...]
7. picapoll negre
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
8. picapoll negre
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Raïm negre produït pel cep picapoll negre, poc compacte i amb els grans petits, esfèrics, molt saborosos i amb la pell molt prima i tendra. [...]
9. sumoll negre
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Raïm negre produït pel cep sumoll negre, amb els grans petits o grossos, segons el fenotip, i el·líptics. [...]
10. sumoll negre
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Vi elaborat amb raïm sumoll negre, lleuger, de color fosc pàl·lid, amb un grau alcohòlic baix i una aroma fresca de fruita vermella, que se sol utilitzar per a fer vins rosats i vins negres joves. [...]
Pàgines  1 / 139 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>