Resultats de la cerca bàsica: 588

71. fritada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de fregit, especialment de peix variat. [...]
72. poutine (plat d'origen quebequès fet a base de patates fregides, formatge i salsa calenta)
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
73. balançó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat d'una balança. Equilibrar els dos balançons. [...]
74. corder 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
75. romesco
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Salsa feta amb nyores, tomàquets, alls i cebes escalivats, una picada d'ametlles o avellanes, oli i altres ingredients, que se serveix com a condiment d'un plat, principalment de peix. [...]
76. bací
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de metall amb una esmotxadura semicircular a la vora, que usaven els barbers per a remullar la barba. Plat metàl·lic utilitzat en la música popular com a instrument de percussió. Orinal. [...]
77. fruitera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat o recipient per a tenir-hi fruita i servir-la a taula. [...]
78. marcelina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat amb una cavitat al mig per a aguantar-hi una xicra. [...]
79. aguiat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat mallorquí de carn cuinada amb ceba, alls, tomàquet, espècies i brou. [...]
80. escaldum
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de carn, habitualment d'aviram, amb patates, sofregit i una salsa. [...]
Pàgines  8 / 59 
<< Anterior  Pàgina  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  Següent >>