31.
cerut
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
Bresca vella que ha contingut mel o cries, que es fon per a obtenir-ne cera. [...]
|
32.
cel·la
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
habitació. alvèol(d'una bresca) castellet, cel·la de l'abella reina. calabós(en una presó) Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
|
33.
cerut
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
Substància cerosa secretada per les abelles obreres amb la qual unten el rusc abans de fer-hi la bresca. [...]
|
34.
escarzo
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 agr [panal] bresca bruta f. 2 agr [de las colmenas] crestament. 3 bot [hongo yesquero] bolet d'esca. [...]
|
35.
opercle
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
Envà petit de cera que tanca les cel·les de la bresca quan són plenes de mel o de pol·len, o quan hi ha nimfes. [...]
|
36.
fumador
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Eina d'apicultor per a introduir fum en una bresca per estabornir les abelles mentre s'hi fan treballs o se n'extreu la mel. [...]
|
37.
sobrepuesto
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-ta adj 1 [participio pasado de sobreponer] sobreposat -ada. Un bordado sobrepuesto, un brodat sobreposat. m 2 [ornamentación] aplicació f. 3 [panal] bresca sobreposada f. [...]
|
38.
quadre
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
Cadascun dels elements mòbils de forma rectangular dels ruscs, normalment de fusta i bastits amb un filferro, que suporten un full de cera o una bresca. [...]
|
39.
full de cera estirada
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
Full de cera estampada al qual les abelles han donat relleu segons una fondària determinada i s'ha convertit en una bresca que pot emmagatzemar mel, pol·len o cries en desenvolupament. [...]
|
40.
mel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Substància viscosa, dolça, elaborada per les abelles en una distensió de l'esòfag a partir del nèctar de les flors, la qual és dipositada en les cavitats hexagonals de la bresca. [...]
|