141.
reactiu d'Uffelmann
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Solució aquosa de fenol i clorur fèrric; és d'un color blau ametista que vira a groc llimona en presència d'àcid làctic. [...]
|
142.
broida
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Planta subarbustiva, de la família de les compostes, que desprèn una forta olor de llimona. Ha estat emprada com a vermífug, en medicina popular. [...]
|
143.
carpaccio [it]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Plat fred preparat amb filets de carn o de peix tallats molt fins, crus, amanits amb oli d'oliva, suc de llimona i altres ingredients. [...]
|
144.
citronel·lal
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
3,7-dimetil-6-octenal, de fórmula C10H18O; principal constituent de l'oli essencial de llimona. [...]
|
145.
gebrar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Aplicar sal o sucre a la vora d'un got o una copa, generalment fent servir suc de llima o de llimona com a adhesiu. [...]
|
146.
pellofa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
Beguda alcohòlica elaborada a partir de la mescla de gin Xoriguer, pell de llimona i un raig de sifó, que la gent acostuma a beure durant les festes. [...]
|
147.
tiradito
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Plat de la cuina peruana elaborat amb peix cru tallat en llenques, d'aspecte semblant al carpaccio, marinat en suc de llimona i amanit amb una salsa picant. [...]
|
148.
menjar blanc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
Crema feta amb llet, farina de midó o d'arròs, sucre, llimona i canyella, que es deixa refredar i quallar, i forma part de la gastronomia pròpia de les festes de Menorca. [...]
|
149.
esponjat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pasta sòlida i lleugera, feta amb xarop a punt de bola fort, al qual s'afegeix una glaça feta amb sucre de llustre, clara d'ou i suc de llimona o crémor tàrtar. [...]
|
150.
pastisset
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
Peça de rebosteria feta de farina, seu, sucre, ratlladura de llimona i vermell d'ou, que té forma de flor amb les puntes arrodonides i està ensucrada, habitual a les taules menorquines durant les festes patronals. [...]
|