71.
espatlla o cuixa de cabrit al forn
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
72.
milfulls d'espatlla de xai i patata
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
73.
omo-
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forma prefixada del mot gr. ômos, 'espatlla'. Ex.: omohioide. [...]
|
74.
espatlleta
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
fer espatlleta Posar l'espatlla bé perquè hi pugi un altre. [...]
|
75.
bandolera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Banda de cuir que va des de l'espatlla esquerra a la banda dreta de la cintura per a penjar-hi una arma de foc. en bandolera Penjant d'una espatlla i creuant el cos fins al costat contrari. Portar una bossa en bandolera. Bossa proveïda d'una malla que porten els caçadors. Bossa [...]
|
76.
crema freda de meló amb espatlla ibèrica cruixent
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
77.
espatlla de xai a l'estil de Castella
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
78.
espatlla de xai rostida amb mel i comí
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
79.
escapular
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent a l'espatlla o a l'escàpula. Arc escapular. Vena escapular. [...]
|
80.
clàmide
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Capa curta, agafada sobre l'espatlla dreta amb un afiblall, emprada pels grecs i els romans. [...]
|