121.
wensleydale [en]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, madurat durant un període de dos a quatre mesos, amb gust suau i de mel, originari de la vall anglesa de Wensleydale. [...]
|
122.
gola vibrant
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
Pràctica de sexe oral consistent a emetre un so gutural suau i continuat al mateix temps que s'estimulen amb la boca els genitals de la parella, amb l'objectiu d'intensificar l'excitació. [...]
|
123.
ballon [fr]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Qualitat física d'un ballarí que executa els salts de manera suau i elàstica, mantenint la posició en l'aire el màxim de temps possible, amb la qual cosa produeix un cert efecte d'ingravidesa. [...]
|
124.
jarlsberg
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada molt ferma, de color daurat i amb forats de dimensions irregulars, que té un gust suau i dolç de nous, originari de la ciutat noruega de Jarlsberg. [...]
|
125.
servei flic
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Esport
Servei, generalment utilitzat en el joc de dobles, consistent a simular un cop suau per, posteriorment, imprimir velocitat al volant amb un cop de canell brusc i fer que passi just per damunt de l'adversari. [...]
|
126.
kukitxa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Barreja de branquillons, tiges, pecíols i, en menys quantitat, fulles de te verd japonès, generalment sentxa, que produeix una infusió amb un contingut en teïna molt baix, cremosa, suau i amb un gust relativament dolç de nous. [...]
|
127.
macarró
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Galeta doble de forma rodona, cruixent per fora i suau per dins, que s'elabora amb una pasta feta de sucre, ametlles i clara d'ou, i es farceix amb una crema espessa, típica de la pastisseria francesa. [...]
|
128.
suave
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
adj 1 suau. Brisa suave, brisa suau. Perfume suave, perfum suau. 2 [al tacto] suau, bla -ana. Una colcha suave, una vànova suau. 3 fig suau. Carácter suave, caràcter suau. 4 gram suau. Consonante suave, consonant suau. [...]
|
129.
vacherin [fr]
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta crua premsada, suau i elàstica, madurat durant un període mínim de tres setmanes, amb gust lleugerament salat i textura cremosa, presentat amb forma de barra i envoltat d'una crosta d'escorça d'avet, originari de la Savoia. [...]
|
130.
aflorament de greix
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Aflorament produït per una recristal·lització de la mantega de cacau, després que s'hagi fos i desplaçat des de l'interior a la superfície com a conseqüència de fluctuacions en la temperatura o d'un temps d'emmagatzematge massa llarg, que dona a la capa blanquinosa superficial un tacte suau. [...]
|