Resultats de la cerca frase exacta: 17

Diccionaris terminològics
1. escocès
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Llengua. Literatura
Londres, i la d'Escòcia, en el d'Edimburg. La diferenciació va atènyer el màxim al segle XV i a la primera meitat del XVI. La relació entre l'escocès i l'anglès segurament hauria arribat a ser la mateixa que hi ha avui entre les llengües escandinaves continentals o entre l'eslovac i el txec, però el fet [...]
2. arc escocès
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Arts
Arc format per quatre quarts de circumferència, dos de convexos a l'arrencada i dos de còncaus que es tallen a la clau. [...]
3. gaèlic escocès
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Llengua. Literatura
estàndard escocesa independent que reflectia les diferències que ja separaven el gaèlic escocès del gaèlic irlandès. A l'edat moderna va continuar el retrocés territorial del gaèlic davant l'altra llengua del país, l'escocès, i davant el prestigiós anglès, llengua del poder i de la cultura.Actualment, només [...]
4. gra escocès
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Gra artificial gravat en la pell de boví. [...]
5. jou escocès
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Mecanisme que transforma un moviment de rotació uniforme en un moviment harmònic simple i viceversa. [...]
6. terrier escocès
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la vida
 [...]
7. cafè escocès
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
8. whisky de gra únic
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Whisky de gra escocès elaborat en una sola destil·leria. [...]
9. whisky de malta únic
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Whisky de malta escocès elaborat en una sola destil·leria. [...]
10. whisky
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Aiguardent d'origen escocès obtingut per destil·lació de cereals, generalment ordi, civada o sègol. [...]
Pàgines  1 / 2 
Pàgina  1  2  Següent >>