Resultats de la cerca frase exacta: 9

Diccionari de la llengua catalana
1. gastronomia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Coneixement de tot el que té a veure amb la cuina, l'elaboració i composició dels plats, l'art de degustar i apreciar els menjars i les begudes. Qualitat de gastrònom. [...]
2. -nomia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forma sufixada del gr. -nomia, derivat del mot nomós, 'llei', 'costum'. Ex.: gastronomia, agronomia, taxonomia. [...]
3. gastrònom gastrònoma
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Expert en gastronomia. Gurmet. [...]
4. gastronòmic -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent a la gastronomia. [...]
5. gamba 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Crustaci del gènere Palaemon, de l'ordre dels decàpodes macrurs, de colors rosats o vermells i de carn molt saborosa. gamba vermella Gamba de color vermell intens, molt apreciada en gastronomia (Aristaemorpha foliacea). [...]
6. excel·lència
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Qualitat d'excel·lent. per excel·lència En grau eminent. Aquest plat representa per excel·lència la nostra gastronomia. El tigre és el felí per excel·lència. Tractament d'honor donat als ambaixadors, ministres, prelats, eclesiàstics, etc. Sa [...]
7. espardenya
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
proveïda de peus ambulacrals, molt apreciat en gastronomia (Stichopus regalis). [...]
8. llagosta
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
llarg, ulls prominents, dos parells d'antenes llargues i fortes, cinc parells de potes, de color fosc que es torna vermell per la cocció, molt apreciat en gastronomia (Palinurus vulgaris). Entolladura de dos caps de corda. [...]
9. caragol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mol·lusc gastròpode pulmonat, proveït d'una closca en espiral i quatre tentacles al cap. Caragols de terra o terrers. Caragols de mar. Un plat de caragols. Caragols a la llosa, a la petarrellada. caragol bover Caragol de terra molt apreciat en gastronomia (Cryptomphalus aspersus). [...]