11.
crémor tàrtar soluble
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Tartrat boropotàssic, emprat com a purgant. [...]
|
12.
urent
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que fa cremor. Ardent 1 1 . [...]
|
13.
pirosi
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sensació de cremor a l'estómac acompanyada d'eructes i de regurgitació d'un líquid àcid i coent. [...]
|
14.
abrusar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sotmetre a l'acció del foc. L'ardor del sol, cremar (les plantes), especialment després d'una glaçada. El sol, l'ambient excessivament calent, etc., donar una sensació de cremor (a algú). La febre l'abrusa. Fa un sol que abrusa. Tenir sensació de cremor [...]
abrusar
|
15.
parafum
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de planxa d'un material no inflamable, amb què es protegeix del fum i de la cremor d'un llum el sostre d'una cambra. [...]
|
16.
xardor
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ardor de l'ambient, calor sufocant. El sol escampava la seva xardor sobre la terra. La xardor de la sorra. Cremor a l'estómac produïda per la set. [...]
|
17.
sentir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Percebre per mitjà dels sentits, comunament amb exclusió de la vista. Els animals viuen i senten. Sentir una olor, un sabor. Sentir un soroll. Sentir trepig. Tenir la sensació (de quelcom). Sentir fred, calor. Sentir una cremor a l'estómac. Sentir-se un dolor al braç. [...]
|
18.
picar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
'ou Sortir de l'ou. Causar en alguna part del cos una sensació viva, penetrant, de coïssor, de cremor. Com picava el fred, aquest matí! Fa un sol que pica. Aquesta botifarra pica molt: hi ha massa pebre. Piquen molt, aquests mosquits! Tenir un preu massa alt. Aquest any, els [...]
|
19.
castigar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Afegir al sucre un altre producte, com ara glucosa, crémor tàrtar o àcid cítric, per a evitar-ne la cristal·lització. [...]
|
20.
urent
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Que fa cremor, ardent. [...]
|