1.
per compte propi
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Treball
Manera de treballar estant a càrrec d'un mateix o en nom d'un mateix. [...]
|
2.
servei de prevenció propi
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Treball
Servei de prevenció d'una empresa gestionat per un o més treballadors de la mateixa empresa, que se n'ocupen exclusivament com a activitat professional. [...]
|
3.
absorció i compensació
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Treball
Tècnica de neutralització dels increments salarials que es puguin produir per un augment del salari mínim interprofessional anual o per una nova negociació col·lectiva, quan els treballadors ja perceben un salari superior en conjunt i en còmput anual als mínims establerts pel salari mínim [...]
|
4.
mort i supervivència
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Treball
Prestació contributiva concedida als familiars d'un treballador per a ajudar-los a compensar una situació de necessitat econòmica provocada per la pèrdua d'ingressos a causa de la seva defunció. [...]
|
5.
entrenament
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Treball
Mètode de formació i desenvolupament professional en què una persona experta i amb una preparació específica orienta i assessora un altre professional, generalment un alt càrrec, en la presa de decisions i en l'anàlisi dels resultats, i l'estimula a descobrir el propi potencial. [...]
|
6.
director de recerca i desenvolupament | directora de recerca i desenvolupament
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Treball
Persona que s'encarrega de la planificació, l'organització i el control de les tasques adreçades a la innovació o el millorament dels productes d'una empresa o una organització. [...]
|
7.
elaborador d'olis i greixos | elaboradora d'olis i greixos
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Treball
Persona que es dedica a l'obtenció d'oli d'oliva i d'altres llavors vegetals i d'olis i greixos d'origen animal, al tractament dels subproductes, a la fabricació d'olis i greixos refinats i a la modificació d'olis. [...]
|
8.
elaborador de caramels i dolços | elaboradora de caramels i dolços
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Treball
Persona que prepara les matèries primeres, mescla els ingredients, tracta la mescla i l'envasa per a l'elaboració de caramels, xiclets, gelatines i regalèssia. [...]
|
9.
elaborador de confitats i olives | elaboradora de confitats i olives
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Treball
Persona que es dedica a la preparació i la conservació d'olives i altres aliments conservats en sal i vinagre. [...]
|
10.
elaborador de cuinats i precuinats | elaboradora de cuinats i precuinats
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Treball
Persona que selecciona i classifica matèries primeres i condiciona i tracta aliments per a l'elaboració de plats frescos, refrigerats o preparats, i que aplica les tècniques de conservació adequades a cada cas. [...]
|