Resultats de la cerca frase exacta: 167

121. reoca (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f fam 1 [colmo] allò (o el) que no hi ha. 2 [excelente] nata. Tus amigos son la reoca, els teus amics són la nata. 3 [burla] conya. Aquello fue la reoca, allò fou una conya.  [...]
122. descrematge
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Procés per mitjà del qual es treu la nata de la llet. [...]
123. gaznatada (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f p fr 1 cop m a la gola. 2 [bofetada] bufetada, nata.  [...]
124. mantega àcida
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Mantega de sabor lleugerament àcid, obtinguda a partir de nata acidificada mitjançant bacteris làctics. [...]
125. tel
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Cutícula que es forma a la superfície de la llet si ha estat escalfada. [...]
126. mapa (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 mapa. 2 borrar del mapa fig i fam [hacer desaparecer] esborrar del mapa. 3 desaparecer del mapa fig i fam desaparèixer del mapa, fer-se fonedís. 4 esto no está en el mapa fig i fam això no ha estat mai vist. 5 mapa mudo mapa mut. f 6 fam i p fr [lo mejor] la flor i nata, la nata. 7 llevarse la [...]
127. celler de llet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Arts
Espai subterrani d'una estructura més gran on es desa llet crua perquè se separi de la nata. [...]
128. massini
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pastís format per capes de pa de pessic, nata i trufa, i recobert de crema de gema cremada. [...]
129. florido (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-da adj 1 [en flor] florit -ida. 2 fig [conversación, estilo] florit -ida. 3 lo más florido la flor i nata.  [...]
130. mascarpone
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb nata dolça, de textura cremosa, de color blanc i de gust suau, originari de la regió italiana de la Llombardia. [...]
Pàgines  13 / 17 
<< Anterior  Pàgina  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  Següent >>