1.
escaldar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sotmetre a l'acció de l'aigua bullent o del seu vapor. Se li va vessar l'olla i es va escaldar les mans. Van escaldar els bolets abans de coure'ls. Escaldar els tomàquets per pelar-los. Escaldar un filat. Sorprendre (algú) amb un resultat desagradable i inesperat. No t'hi fiquis, que [...]
|
2.
escaldar
Font
Verbs conjugats
El verb que heu cercat es conjuga com cantar.
[...]
|
3.
escaldar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [con agua caliente] escaldar. 2 [caldear] caldejar. [...]
|
4.
escaldar
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [un aliment] escaldar. 2 [cremar amb aigua bullent] escaldar. 3 med rozar, irritar, escaldar. v pron 4 [els sembrats, una planta] agostarse. [...]
|
5.
escaldar
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 escaldufar(superficialment) vaporar(amb vapor) enllardar, escaldar amb llard bullent. Cp. estubar: donar un bany de vapor. 2 inflamar, irritar. 3 coure. 4 assecar. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
|
6.
escaldada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció d'escaldar o d'escaldar-se; l'efecte. [...]
|
7.
escaldat
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Operació d'escaldar. Malaltia dels pins, de les alzines sureres i d'altres arbres a causa del sol excessiu. escaldat de la surera Assecament de la surera. escaldat tou Alteració de la fruita pel fet de conservar-la a temperatures massa baixes. [...]
|
8.
blanquejar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Fer bullir lleugerament un producte, generalment vegetal, per tal de reblanir-lo, eliminar-ne el color o treure'n el mal sabor. [...]
|
9.
rescaldar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr p fr escaldar. [...]
|
10.
escalfar
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [los huevos] escaldar. 2 [el pan] fer sobtar. [...]
|